Raedthuys  A la carte


Voorgerechten
 

BROOD UIT EIGEN BAKKERIJ (vega)

Sauzen - boters - tapenades

normaal € 5,95 | klein € 3,95
 

HUISGEMAAKTE BRUSCHETTA (vega)

Warm uit de oven - tomaat - knoflook

normaal € 5,95 | klein € 3,95


TARTAAR VAN TONIJN MET VERSE KREEFT

Sashimi tonijn - kreeft - gember - avocado - sesam - soja

normaal € 19,95 | klein € 15,95


VERSE KREEFT MET HUISGEMAAKTE FILET AMERICAIN VAN HOLLANDS KALF

Dagverse kreeft - filet Americain - cornichon - Amsterdamse uitjes - eitje - peper

normaal € 19,95 | klein € 15,95


HUISGEROOKTE IERSE ZALM MET GAMBA’S

Huisgerookte Ierse zalm - geroosterde gamba’s- papadums - crème fraîche - kerrie

normaal € 15,95 | klein € 11,95


CARPACCIO VAN IERS RUND MET STEAK TARTARE

Ierse runderhaas - carpaccio - steak tartare - Tete De Moine - foie - pesto - truffelmayo

normaal €16,95 | klein € 12,95


BISQUE “A LA MARION”

A la minute geroosterde vis - tomaatjes - room - cognac - bosuitjes - tuinkruiden

normaal € 13,95 | klein € 9,95


BOERENGROENTENSOEP “A LA WILLEMIEN THUS”

Bouillon - groenten - vlees - gehaktballetjes - tuinkruiden

normaal € 6,95 | klein € 4,95


MOSTERDCREMESOEP “A LA BEPPE WIEP” (evt. vega)

Grove mosterd - room - bouillon - turfgerookte Friese worst chipjes - bieslook

normaal € 6,95 | klein € 4,95


“RAEDTHUYS” CLASSIC PADDENSTOELEN

GRATIN MET MOZZARELLA (vega)

Diverse paddenstoelen - room - sjalotjes - rozemarijn - Mozzarella

normaal € 11,95 | klein € 8,95

Wij werken uitsluitend met dagverse producten, alles wordt in eigen keuken, bakkerij, rokerij en patisserie voor u bereidt. De voor- en tussengerechten van het seizoens menu kunnen ook apart worden besteld.
 
 

HOOFDGERECHTEN
 

DAGVERSE KREEFT MET ZEEBAARS EN COQUILLE

Halve kreeft - filet van zeebaars - coquille St. Jacques - zeekraal - saus van bisque

€ 34,95

 

DAGVERSE KREEFT MET HOLLANDS “JOVIANDER” KALFEN IERSE HUISGEROOKTE ZALM

“Surf & Turf” - kreeft - kalfsfilet - huisgerookte Ierse zalm - Hollandaise saus

€ 34,95

 

IERSE ZALM MET GAMBA’S EN LOEMPIA

Ierse zalm tranches - gamba’s - huisgemaakte loempia - room - witte wijn - kerrie

€ 25,95

 

HEILBOT VAN DE “BIG GREEN EGG” MET LARDO DI COLONNATA

Filet van heilbot van de Big Green Egg - zachte Italiaanse Lardo- olijfjes - jus van peterselie

€ 25,95

 

VEGETARISCHE SURPRISE PROEVERIJ

Diverse kleine gerechtjes door onze keuken samengesteld

€ 24,95

 

VELUWSE EEND MET RAVIOLI’S VAN EENDENBOUT

Filet van Veluwse eend - huisgemaakte ravioli van eend - hazelnootjes - abrikozen

€ 25,95

 

FRIES KRUIDENVARKEN MET EIGEN HAM EN GEDROOGDE WORST UIT JOURE

Medaillons van varkenshaas uit Gaasterland - ham - bitterbal - paddenstoelensaus

€ 25,95

 

HOLLANDS “JOVIANDER” KALF

Diverse bereidingen van verschillende delen van Joviander kalf, Raedthuys kroketje - tuinkruiden - kalfsjus met rode port en peper

€ 27,95

 

TOURNEDOS VAN IERSE RUNDERHAAS MET ZACHTE ITALIAANSE BERGHAM

Tournedos van Iers rund - bergham - duxelles van paddenstoelen - rode wijnsaus

€ 32,95

 

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met dagverse groenten, rauwkostje en aardappelgarnituur.
De hoofdgerechten van het Raedthuys seizoensmenu kunnen uiteraard ook apart worden besteld.