Raedthuys  A la carte


VOORGERECHTEN


BROOD UIT EIGEN BAKKERIJ

Schaal versgebakken boerenbrood uit onze eigen bakkerij met boters, sauzen en tapenades

normaal € 5,00
klein € 3,00
 

“ZONDAGS” VITELLO “RAEDTHUYS”

Dungesneden kalfsfilet met kortgeroosterde “Yellowfin” tonijn, stukjes
gestoomde kreeft, kropsla en zoetzure appel met haricots verts en aardappel

normaal € 15,95  
klein € 11,95
 

IERSE ZALM•GAMBA’S

Huisgerookte Ierse zalm gecombineerd met kortgeroosterde gamba’s,
Amsterdams vet, kwarteleitje en kerriemayonaise

normaal € 14,95  
klein € 10,95
 

KREEFT•TONIJN•COQUILLE

Raedthuyssalade van versgekookte kreeft met gegrilde tonijn, bereiding
van coquille St. Jacques met Hollandse sla, eitje, cornichons en wakame

normaal € 18,95  
klein € 14,95
 

RUNDERHAAS CARPACCIO & STEAK TARTARE•FRIESE NAGELKAAS•PESTO

Classic “Raedthuys” carpaccio van ossenhaas met steak tartare en
dun schaafsel van oude Friese nagelkaas met huisgemaakte pesto
(extra eendenleverkrullen € 3.95)

normaal € 15,95  
klein € 10,95
 

“RAEDTHUYS CLASSIC” BISQUE A LA MARION

Marion’s vissoep, met à la minute geroosterde verse vissoorten, tomaat, cognac, tuinkruidjes

normaal €11,95  
klein € 7,95
 

“RAEDTHUYS CLASSIC” WILLEMIEN’S ACHTERHOEKSE BOERENGROENTESOEP

Eldrikse  boerengroentesoep à la Willemien met groentjes, vlees, balletjes en tuinkruiden

normaal € 6,50  
klein € 3,50
 

BEPPE WIEP’S MOSTERD CREMESOEP UIT DE “GREIDHOEKE” (evt Vega)

Romige mosterdcrèmesoep à la Beppe Wiep uit Winsum
met “Pake Oets” mosterd en turfgerookte Friese worstchipjes 

normaal € 6,50  
klein € 3,50
 

PADDENSTOELEN•TYNJETALER KAAS•ROOM•TUINKRUIDJES (vega)

Gratin van diverse paddenstoelen met sjalotten, room en
kruiden uit de oven, gegratineerd met oude Tynjetaler

normaal € 9,95  
klein € 6,95
 
Wij werken uitsluitend met verse producten, alles wordt in eigen keuken,
bakkerij en rokerij voor u gemaakt. Voorgerecht, soep en tussengerecht van
het Raedthuys seizoenmenu kan ook apart door u worden besteld.
 
 
 

HOOFDGERECHTEN
 

KREEFT•GRIETBOT•COQUILLE

Verse halve (ponds-) kreeft uit de oven met gegrilde grietbot, rookspek
en geroosterde coquilles  St. Jacques met Hollandaise saus

€ 32,95
 

KREEFT•“JOVIANDER” KALF•HUISGEROOKTE “RAEDTHUYS” ZALM
(RAEDTHUYS SURF & TURF)

Gegratineerde halve (ponds-) kreeft met filet van Hollands “Joviander” kalf,
huisgerookte Ierse “Raedthuys” zalm en boterzacht kalfsstoofvlees met kruiden

€ 32,95
 

GRIETBOT•“SALTIMBOCCA”•LANGOUSTINE

In boerenboter gebakken “saltimbocca” van grietbot met luchtgedroogde
Limburgse ham en gebakken Noorse langoustine met geurige pestoroom

€ 24,95
 

IERSE ZALM•RAVIOLI•GAMBA

Kortgebakken filet van Ierse zalm met huisgemaakte ravioli,
geroosterde gamba’s en jus van tomaatjes met dragon

€ 23,95
 

VEGETARISCHE SURPRISE PROEVERIJ

Diverse mooi samengestelde wisselende gerechtjes

€ 22,95
 

VELUWSE EEND•FILET•CONFIT

In roomboter gebraden filet van boereneend uit de pan met een kroketje
van gekonfijte eendenbout en eigen jus met perenstroop en groene peper

€ 23,95
 

KRUIDENVARKEN UIT GAASTERLAND•RACK•HAM•WORSTJE

“Rack” van Fries kruidenvarken met eigen ham en plakjes tijmworst
uit Gaasterland met paddenstoelencrèmesaus en bieslook  

€ 23,95
 

HOLLANDS “JOVIANDER” KALF

Verschillende bereidingen van het Hollands “Joviander” kalf 
met rodewijn-kalfsjus en bosui

€ 24,95
 

TOURNEDOS VAN RUND “BIG GREEN EGG”•“LIVAR” HAM

Runderhaas van de “Big Green Egg” BBQ met
“Livar Sjink”, Fleur De Sel en Bearnaisesaus
(extra eendenleverkrullen € 3,95)

€ 32,95
 
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met dagverse
seizoensgroenten, klein rauwkostje, frietjes (met evt. mayonaise)
en aardappeltjes van het seizoen.